Somogyi Judit

Somogyi Judit

Alsós mentor (Tanító, magyar és angol nyelv) 

A gyerekek mindig központi szerepet töltöttek be az életemben, mindenféle formában foglalkoztam velük: tanítottam hagyományos magyar iskolában, később a hétvégi Magyar Iskolában Dublinban, babysitterkedést is vállaltam, de ott voltam pl. a Budapest School első lepéseinél.  Kilenc év külföldi tapasztalat áll a hátam mögött, mely nagyon értékes számomra emberileg és gondolkodásmódomban is.
Nagycsaládban nőttem fel, szeretem a nyüzsgést, a kalandokat, az élményeket, melyek egy jó kapcsolatban kölcsönösek: nemcsak én adok a gyerekeknek, hanem rengeteget kapok is tőlük, főként szeretetet és tudást.
Fontosnak tartom, hogy mindannyian jól érezzük magunkat az iskolában: ne csak a gyerekek, hanem a tanítók és a szülők is, hiszen ezzel alapozzuk meg a közösséget, mely szilárd alapot ad a kiegyensúlyozott és biztonságos tanulás folyamatának.  Koncentrált figyelemmel kísérem a közösséget: a jogok mellett a kötelességeket is jó, ha ismerjük, betartjuk és elsajátítjuk.
Az élményközpontú tanulás értelme számomra az, hogy saját motivációból, kíváncsiságból olyan mélyebb vágyat indítok el a gyerekekben, mely megalapozza a kooperatív tanulás vágyát és az  ismeretek elsajátításának képességét. A konfliktuskezelési technikák elsajátítását és alkalmazását gondolom még elengedhetetlennek, hiszen ez segíti a tanulási folyamatot, melyet természetesen a családban kezdenek el megismerni a gyerekek, s mely az óvodában, iskolában folyatódik.
Szerencsés vagyok, hogy Rékával és Katával találkoztam, kis csapatunk mindent megtesz, hogy vidám tudásban és ismeretekben gazdag, élményekkel tarkított tanévvel induljon az Égigérő Fa magántanulói csoportunk!