Somogyi Judit

Somogyi Judit

Alsós mentor (Tanító, magyar és angol nyelv) 

A gyerekek mindig központi szerepet töltöttek be az életemben, sokféle formában foglalkoztam eddig velük: tanítottam hagyományos magyar iskolában, később a hétvégi Magyar Iskolában Dublinban, babysitterkedést is vállaltam, de ott voltam pl. a Budapest School első lépéseinél is.  Kilenc év külföldi tapasztalat áll a hátam mögött, mely nagyon értékes számomra emberileg és gondolkodásmódban is.
Nagycsaládban nőttem fel, szeretem a nyüzsgést, a kalandokat, az élményeket, melyek egy jó kapcsolatban kölcsönösek: nemcsak én adok a gyerekeknek, hanem rengeteget kapok is tőlük, főként szeretetet és tudást.
Fontosnak tartom, hogy mindannyian jól érezzük magunkat az iskolában: ne csak a gyerekek, hanem a tanítók és a szülők is, hiszen ezzel alapozzuk meg a közösséget, mely szilárd alapot ad a kiegyensúlyozott és biztonságos tanulás folyamatának.
Koncentrált figyelemmel kísérem a közösséget, a jogok mellett a kötelességeket is jó, ha ismerjük, betartjuk és elsajátítjuk. Az élményközpontú tanulás értelme számomra az, hogy saját motivációból, kíváncsiságból olyan mélyebb vágyat indítok el a gyerekekben, mely megalapozza a kooperatív tanulás vágyát és az  ismeretek elsajátításának képességét.
Ezen kívül a konfliktuskezelési technikák elsajátítását és alkalmazását tartom elengedhetetlennek, hiszen ez segíti a tanulási folyamatot, melyet természetesen a családból hoznak magukkal a gyerekek, s melyet az óvodában, iskolában mi is továbbfejlesztünk.
Szerencsés vagyok, hogy Rékával és Katával találkoztam, kis csapatunk mindent megtesz, hogy vidám tudásban és ismeretekben gazdag, élményekkel tarkított tanévvel induljon az Égigérő Fa magántanulói csoportunk!