Módszerek – Napi rutinok

” Merünk álmodni, elképzelni és felfedezni azt ami a miénk! Ez visz közelebb céljainkhoz és önmagunkhoz”

Az Égigérő Fa közösségi csoportban

Sokat mesélünk és játékosan tanulunk, megfigyeljük a környezetünket és magunkat, beszélgetünk és kapcsolódunk egymáshoz. Napi szinten dráma pedagógia elemeket, kooperatív tanulási technikákat használva bővítjük a tapasztalatot  és a tudást. Fontos a természet közelsége, ha tudunk, minden nap foglalkozunk a környezetünkkel, tudatosan gondolkodunk és felelősséggel bánunk egymással és a ránk bízott javakkal.

A gyerekeket érdeklődését, kompetenciáját, intelligenciáját és kognitív képességeit ismerve,  több szintű differenciálást használunk (pl. Gardner féle intelligenciák szerint) melyet projekt alapú tanítással hatékonyan alkalmazunk a kiemelkedő tehetséggel rendelkező gyerekek estében is. 

Hiszünk abban, hogy a tudás, melyet gyerekeink játékosan és élményszerűen megtapasztalnak, hasznos tudás, és egész életükben előhívható biztos alap. A napi munkánkban olyan fejlesztő módszerekkel segítjük a tanulást, melyeket később is jó mankóként tudnak majd a gyerekek használni (pl. imaginációs és koncentrációs gyakorlatok)

Így néz ki egy napunk:

8:30-ig érkezés

8:30-9:00 gyülekezés, beszélgetés,  8:45-től könnyed napindító gyakorlatok (nyújtás, összpontosítás) és tanulásra hangolódás

9:00- 10:30  I. tanulás projekt-témánként

Szünetben játszótér, szabad játék vagy lehetőség szerint levegőn tölthető idő, mozgás

11:00-12:30 II. tanulás projekt-témánként (Ebben a két blokkban a NAT-ból válogatunk, a gyerekek felfedezik az írni, olvasni és számolni tudás előnyeit.)  

12:30  Ebéd (Rendelünk, külön kell majd fizetni vagy otthonról is lehet hozni)

13:00-13:20 Ebéd utáni csend-idő (olvasás, nyugis időszak, amikor az ebédet megemésztik) közben a délutáni csoportokhoz megérkeznek a diákok (külsősök számára kinyitjuk a délutáni foglalkozásokat)

14:00-tól-15:30  III. tanulós-blokk, napi bontásban, alsósoknak olyan témákban, melyek nincsenek a NAT-ban, felsősöknek NAT-os is
Délutáni foglalkozások
(természet & tudományok, nyelvek, tánc, önismeret, sakk, zene, gyerekjóga, stb. Közösen megbeszéljük, szervezzük.)

15:30 10-15 percnyi zárás közösen 

16:00 Hazamenetel